Gimnazija Lebane, Gimnazija Lebane Lebane

Našoj školi, čiju zgradu delimo sa još jednom školom, treba mnogo toga kako bi nastava bila na zadovoljavajućem nivou.

Pored toga što nam fali par kabineta za multimedijalnu nastavu, nedostaje nam i sigurna sala za fizičko vaspitanje. Kako nam je bezbednost učenika, to jest nas, na prvom mestu, ekseri koji vire iz parketa u poluraspadu, zidovi koji se ruše na sve strane, jer krov ponekad ume da prokišnjava, oprema koja je toliko stara da se može porediti sa fosilima, baš i ne garantuju tu bezbednost.

Želimo da budemo sigurni. To ne možemo sa parketom čiji delovi odskaču više od izduvanih lopti dok igramo košarku ili sa odskočnim daskama koje uopšte nisu odskočne. Iskreno, košarkaške table su takve da svaki put kada neko zakuca svi čekaju da se zakuca u pod. Golove za mali fudbal i nemamo, pa umesto njih koristimo strunjače, jer su za gimnastiku neupotrebljive.

Želimo da budemo uzor školama u okolini, a i u Srbiji, postižemo odlične rezultate, ali želimo da se više bavimo sportom u okviru nekih školskih sekcija. To bi unapredilo odnose sa školama u okolini. Sportistima iz naše Gimnazije bi veoma značilo da imaju gde da vežbaju i treniraju. Ne bi morali pre svakog ulaska u salu da razmišljaju da li će da padnu na ekser, polome tablu, povrede sebe i svoje drugare praistorijskim loptama koje će da sruše zid malo jačim udarcem.

Želimo sigurnost, bezbednost, želimo da naši talenti dodju do izražaja, da budemo ravnopravni i u istom ,,košu” sa ostalim školama širom Evrope.

1038

'Gimnazija Lebane'

Glasanje je završeno. Provera glasova je u toku.

'Gimnazija Lebane'

Glasali ste preko

Hvala!