Laboranti, Gimnazija "Pivo Karamatijević" Nova Varoš

Da li ste ikada poželeli da uđete u fenomenalnu laboratoriju i eksperimentišete, grešite, pravite haos?

Svačiji odgovor na ovo pitanje bi sigurno bio potvrdan, jer ko još nije napravio vulkan od koka-kole i šećera i potom se divio reakciji kao “ludi”” naučnik. Radi podsticanja te sjajne ljudske radoznalosti škole drže redovne nastave fizike, hemije, biologije. Nažalost, zbog nedoslednih ulaganja u školstvo profesori često nisu u mogućnosti da učenicima približe tu fenomenalnu stranu nauke kao umetnosti prirode u koju su i sami zaljubljeni. To rezultira apatijom učenika i obesmišljavanjem razloga zbog kojih se ti predmeti izučavaju. Nauka se tretira kao nebitna (čak suvišna!), a radoznali učenici okreću “prosperitivnijim” zanimanjima.

Zato je cilj našeg projekta da unesemo više draži u nastavu biologije, hemije i fizike! Okupljamo profesore voljne da ujedine svoja znanja u praktičnim eksperimentima i učenike željne zabavne strane nauke. Želimo otvorenu, savremenu laboratoriju u kojoj je hemija ustvari fizika molekula u očuvanom živom svetu biologije! Učenici i profesori ujedinjeni su oko nauke kao neiscrpnog izvora inspiracije napretka čovečanstva, odgovornosti prema prirodi i kvalitetnijeg obrazovanja .

U tom cilju organizujemo prvi školski sajam, mesto multidisciplinarnog pristupa koje na jedinstven način poziva učenike da se oprobaju u zanimljivim ogledima podstičući kreativnost i ekološku svest. Tako bismo zajednički priredili jedan sasvim drugačiji školski dan i utrli put upotrebi savremenije opreme u redovnoj nastavi.

Jedan je način da se zaista nauči, zato: “Eksperimentišite, grešite, pravite haos!”

Svi troškovi projekta odnose se na nabavku potrebne laboratorijske opreme.

418

'Laboranti'

Glasanje je završeno. Provera glasova je u toku.

'Laboranti'

Glasali ste preko

Hvala!