Razvojni tim učenika, Tehnička škola "Nikola Tesla" Surdulica

Tehnička škola „Nikola Tesla“ osnovana je 24. avgusta 1924. godine. Osnovao ju je Aleksandar I Karađorđević. U okviru škole nalazi se i spomen kosturnica posvećena žrtvama Prvog svetskog rata.

Našu školu pohađa 500 učenika koji su raspoređeni u četiri obrazovna profila: Elektrotehničar računara, Tehničar drumskog saobraćaja, Vozač motornih vozila i Tehničar obezbeđenja. Škola, pored redovne nastave, značajnu pažnju poklanja neformalnom obrazovanju učenika. Realizovan je veliki broj aktivnosti neformalnog obrazovanja, kao što su: učešće na raznim projektima i programima, volonterski rad, razna predavanja i radionice iz različitih oblasti i mnoge druge slične aktivnosti.

Virtuelna učionica predstavlja multimedijalni koncept koji za potrebe obrazovanja učenika omogućava inovativan, kreativan i zanimljiv izvor informacija i znanja. Učenici bi time dobili priliku da svakodnevno u 3D projekciji vide, upoznaju i osete duh mesta, događaja i ličnosti koje imaju istorijski, obrazovni i kulturni karakter. Program projekcije podrazumeva svetske dane obeležavanja važnih događaja, kulturne baštine, sportske i zabavne manifestacije i festivale, muzeje i virtuelno putovanje kroz različite delove sveta. Virtuelna učionica će biti svakodnevno dostupna učenicima.

Sredstva koja će nam biti na raspolaganju biće u potpunosti utrošena za kupovinu tehničke opreme i 3D video bima. Ona nisu dovoljna za pokrivanje svih uslova za opremanje virtuelne učionice, ali su dovoljna za osnovna tehnička sredstva kojim bi se omogućila svakodnevna 3D video projekcija i ostvarivanje obrazovnog sadržaja programa virtuelne učionice. Ostala tehnička sredstva i uslove obezbedićemo iz drugih finansijskih izvora.

261

'Razvojni tim učenika'

Glasanje je završeno. Provera glasova je u toku.

'Razvojni tim učenika'

Glasali ste preko

Hvala!