Vršnjački tim, Tehnička škola Vladičin Han

Školske 2015/16. Tehnička škola je bila partner nevladinoj organizaciji “Narodni parlament” iz Leskovca u okviru projekta “Mladi su zakon”, a kao rezultat tih zajedničkih aktivnosti je i dobijeni grant u visini od 69000 dinara. Od tog novca je u dvorištu škole napravljena “učionica u prirodi” koju čine 6 klupa i dva stola.

Ideja naših đaka je da mogućim sredstvima – grantom iz ovog projekta “Evropa, to si TI” – natkrijemo ovu našu učionicu u prirodi u vidu tzv. vidikovca (okrugli krov, drvene grede koje drže krov, a učenici bi svojim kreativnim radovima oplemenili taj prostor i tako mu dali lični pečat). Zamisao je da krov vidikovca bude u plavoj boji sa žutim zvezdicama raspoređenim u krugu, u stilu zastave evropske unije.

Ova učionica u prirodi mnogo nam znači, jer đaci bukvalno nemaju gde da se okupe oko škole, a da to bude njihov zajednički prostor, u kojem bi se osećali prijatno, gde mogu i za vreme odmora da sede i da se druže. Planirano je da se na proleće u većim žardinjerama posadi i sezonsko cveće, koje bi dodatno doprinelo da školski ambijent bude prijatan i za đake podsticajan

121

'Vršnjački tim'

Glasanje je završeno. Provera glasova je u toku.

'Vršnjački tim'

Glasali ste preko

Hvala!